Ebben az adásban beszélünk a Fantastical frissítésekről és Siri működéséről az új iPhone-on. YNAB vonalon elmélkedünk, hogy megéri-e foglalkozni a reconcilation funkcióval, majd megemlítünk pár pénzügyi podcastet. Végül beszélünk a Flow könyvről.

Közérdekű: többen jelezték, hogy feed problémák voltak az Agyviharral és a Háztáji Geekkel. Azok, akik nem kapták meg az új epizodokat, feliratkozhatnak újra itt.

Linkek az adásból

 • Fantastical 2 for iPad
 • Fantastical 2 for Apple Watch
 • Podcasts about money – Business Insider

  There are many great personal finance books out there, but if you can’t make the time to read, another option is listening to podcasts.
 • Listen Money Matters!

  A Personal Finance Show on How to Invest Simply, Crush Debt, Budget Like a Pro, Build Better Money Habits by Andrew Fiebert, Thomas Frank and Listen Money Matters have been running laps around Dave Ramsey, Suze Orman and Jim Cramer’s Mad Money since 2013. on iTunes
 • Mihaly Csikszentmihalyi – Wikipedia, the free encyclopedia

  Mihaly Csikszentmihalyi (Hungarian: Csíkszentmihályi Mihály, pronounced ˈt͡ʃiːksɛntmihaːji ˈmihaːj; born 29 September 1934) created the psychological concept of flow, a highly focused mental state. He is the Distinguished Professor of Psychology and Management at Claremont Graduate University. He is the former head of the department of psychology at the University of Chicago and of the department of sociology and anthropology at Lake Forest College.
 • Könyv: Flow – Az áramlat (Csíkszentmihályi Mihály)

  A Flow a tökéletes élmény pszichológiájának eredeti, legátfogóbb kifejtése. Csíkszentmihályi Mihály, a pozitív pszichológia vezető gondolkodója, forradalmi művével saját kiteljesedésük lehetőségeit tudatosan vagy ösztönösen kutató milliók életére volt hatással. Elismert pszichológusok, üzletemberek, művészek, politikusok és sportolók, továbbá a lélek működésével és rejtélyeivel rendszeresen foglalkozó szülők, pedagógusok, orvosok és kreatív szakemberek sokasága merített ihletet a könyvből. A boldogság keresése és a kizökkent sorsok helyreállítása utáni vágy az emberi lélek mélyéről ered, az ideális életről való elmélkedés egyidős a filozófiai gondolkodással. A Flow elméletének ritka erénye, hogy komoly kutatómunka alapozta meg, ugyanakkor leírása, illetve rendre beigazolódó következtetései a pszichológiában járatlanok számára is érthetőek és sokszor a rendkívüli felismerés erejével hatnak. A Flow most Az elme kerekei sorozatban, az 1997-es kiadáshoz képest lényegében változatlan szöveggel jelenik meg.
 • Living in flow – the secret of happiness with Mihaly Csikszentmihalyi at Happiness & Its Causes 2014 – YouTube
 • Mihaly Csikszentmihalyi: Flow, the secret to happiness – YouTube